Terug naar overzicht

Nieuwegein – De Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB) en Cricket West Indies (CWI) hebben vandaag het wedstrijdschema bekend gemaakt voor de tour van het West-Indische cricketteam naar Nederland in 2022. Tijdens de tour worden drie One-Day Internationals (ODI’s) gespeeld in de periode van 31 mei tot en met 4 juni. Alle wedstrijden worden gespeeld op het veld van VRA Cricket Club te Amstelveen.

Deze drie wedstrijden maken deel uit van de ICC ODI Super League, waar de West Indies en Nederland de mogelijkheid hebben om punten te scoren en een plaats te bemachtigen bij de top 7, exclusief gastland India, en zich automatisch te plaatsen voor de ICC Men’s Cricket World Cup in 2023.

High Performance manager van KNCB, Roland Lefebvre: “De KNCB is erg verheugd om het cricketteam van West-Indië te verwelkomen in Nederland. De laatste keer dat het team ons land bezocht was in 1991, voor 2 vriendschappelijke wedstrijden, toen met wereldsterren als onder meer Richards, Haynes, Ambrose en Marshall. Deze wedstrijden vormen de 2e Cricket World Cup Super League thuisserie voor het Nederlandse team in deze competitie en we kijken uit naar drie geweldige wedstrijden in Caribische stijl”.

“We hebben nauw samengewerkt met onze collega’s van de KNCB om deze tour, direct na de IPL, in te plannen en we zijn blij dat we nu het wedstrijdschema kunnen aankondigen. Het is een korte tour, maar we verwachten veel spektakel en het belooft een prachtige week met geweldig cricket te worden voor de fans in Nederland”, aldus Johnny Grave, CEO van CWI.

Wedstrijdschema ( Locatie : VRA Cricket Club, Amstelveen)

Dinsdag 31 mei: 1e ODI

Donderdag 2 juni: 2e ODI

Zaterdag 4 juni: 3e ODI

Kaartverkoop

Tickets gaan op 20 februari om 10.00 uur in de verkoop via onze website www.cricket.nl.

Alle wedstrijden starten om 11:00 uur.