Terug naar overzicht

Eerder deze week kondigde Ben Cooper aan een punt te zetten achter zijn internationale carrière:

“Vandaag kondig ik mijn afscheid aan van het internationale cricket. Het was een absolute eer en een voorrecht om de afgelopen acht jaar het oranje te mogen dragen en Nederland te mogen vertegenwoordigen. Het was een tijd met geweldige hoogtepunten, speciale momenten en ook moeilijke dieptepunten. Ik zou er niets aan veranderen en kan terugzien op heel mooie herinneringen.”

“@kncbcricket – dank voor de kans om een jongensdroom waar te maken. Aan mijn Nederlandse teamgenoten en coaches (van vroeger en nu): dank jullie allemaal voor de geweldige herinneringen. Ik had me geen betere mensen kunnen wensen om veld en kleedkamers mee te delen. Ik twijfel er niet aan dat de huidige selectie en het talent dat er aan komt geweldige prestaties zullen blijven leveren voor het Nederlandse cricket.”

Ben debuteerde in 2013 voor Nederland in een wedstrijd tegen Canada en speelde sindsdien in totaal 58 T20I en 13 ODI-wedstrijden. In T20I cricket blonk Ben het meest uit en met een totaal van 1.239 runs, een gemiddelde van 28.10 en een strike rate van 125 is hij de huidige Nederlandse recordhouder.

Het ‘pensioen’ van Ben is een groot verlies voor het Nederlandse cricket. Niet alleen als speler; Ben is ook een geliefd lid van de squad en zijn opgewekte karakter in en rond de kleedkamer zal worden gemist. De KNCB dankt Ben voor alles wat hij voor het Nederlandse cricket heeft gedaan en wenst hem het allerbeste voor de toekomst.

Coach Ryan Campbell: “Ben is al bijna acht jaar een steunpilaar van de Nederlandse top order en zijn cricketpensioen is een groot verlies voor het Nederlandse cricket. Zijn ’team first’-ethos was altijd zichtbaar, net als zijn passie om Nederland te vertegenwoordigen. Hij vertrekt als onze hoogste runscorer ooit in T20I’s. Geen enkele Nederlandse fan zal ooit zijn partnership met Wes Barresi vergeten, waar hij een century maakte en ons de overwinning tegen Namibië bezorgde die ons verder bracht naar de Super League.

Ik wens Ben het allerbeste nu hij het volgende hoofdstuk van zijn leven gaat beginnen.”

Ben Cooper’s statistieken voor Oranje:

ODIs 13 matches 187 runs @ 18.7
T20Is 58 matches 1239 runs @ 28.1 Strike rate 124
FC 4 matches 451 runs @ 75.16
List A 55 matches 994 runs @ 22.08
T20 68 matches 1448 runs @ 28.39 Strike rate 127.3